29.9.11

diyanet memurları işsiz kalır mı?

"yeraltından banknotlar" başlıklı yazımın bir yerinde şöyle demiştim:


"Bu açıdan, toplumsal hassasiyetlerin tarihsel süreçte değişmesi, yeraltının içeriğini de değiştirecektir.

Türkiye örneğine bakacak olursak: açık cinsellik, gay-lezbiyen yaşantılar, Kürtler ve sorunları gibi içerikler, bitmek bilmeyen mehter yürüyüşüne rağmen, yeraltından epeyce çıkmış durumdadır, kafasını aşağı bastırmak isteyenler hala varsa da belli bir alan kaybından (yeraltı açısından bakarak konuşursak) söz edilebilir.

Buna karşın din, yeraltına giden merdivenlerden biri olmayı hala sürdürmektedir Türkiye’de: eskiden koyu dindarlık yeraltına götürürken, bugün dinsizlik vardır o basamakların yerinde; bir roman kahramanının “Allah filan yok oğlum, kekliyorlar sizi” gibi masum bir repliği bile, ciddi riskler barındırır ve bu riskler, elli yıl öncesinde olduğundan fazla bile olabilir."


başbakan erdoğan'ın ünlü sözlerinden biridir, bdp bağlamında dediği gibi, "ben demiştim": bahadır baruter, bir karikatürü yüzünden, bir yıl hapis istemiyle mahkemeye verildi - karikatürde namaz kılanlardan biri cep telefonuyla allah'ı arıyor ve rekat indirimi rica ediyor (alıyor da); arka plandaki sütunlardan birinde, arapça yazıların arasında "allah yok, din yalan" yazıyor. şikayetçiler kim? bazı vatandaşlarla türkiye diyanet ve vakıf görevlileri sendikası. "allah yok, din yalan"sa, diyanet ve vakıflarda çalışanların iş güvenliğinin tehlikeye gireceği, hatta düpedüz işsiz kalacakları aşikar. dolayısıyla bu davanın açılması gayet normal. davada tanık olarak kimlerin dinleneceğini, bilirkişinin kimlerden oluşturulacağını merak ediyorum asıl. stephen hawking gelir mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

adınızın görünmesini istiyorsanız ama google hesabınız yoksa lütfen yorumunuzun sonuna adınızı ekleyin.