21.2.11

bıçaklarınızı bilemeyi unutmayınız

2002'den beri kitapları yayımlanıyor hakan bıçakçı'nın, beşinci ve son kitabı karanlık oda 2010'da iletişim'den çıktı. "hayal mi, gerçek mi?" janrının eli yüzü düzgün bir örneği olmuş, yer yer "light franz kafka", yer yer "pop faruk ulay" tadı veren bölümler vardı, severek okudum.

sonra dedim ki bu bıçakçı'nın madem bu kadar kitabı var, eskilerden de okuyayım. gittim kadıköy imge'ye, baharda yine geliriz'e tav oldum, aldım eve geldim. çok yalın, kısa ve dokunaklı anlara dair öyküler, daha doğrusu eskizlerden oluşan bir kitap, 70'lerin duyarlılığı vardı hepsinde, yeni kuşaklara birşey demeyebilir, ama o tat hoşuma gitti benim.

az önce makinenin başına oturdum, şunları iki satır yazayım diye, utanç içinde ancak o zaman fark ettim: baharda aslında barış bıçakçı'nın kitabıymış! işin kötüsü onun da beş kitabı var (şiirleri saymazsak), onu da iletişim basıyor. aralarında başka bir benzerlik yok gerçi. şimdi düşününce, hakan bıçakçı herhalde baharda'yı yazmazdı diyorum, keza barış bıçakçı da karanlık oda'yı.

3 yorum:

  1. Oy! Günün birinde birileriyle -yine- polemiğe girerseniz aleyhinize kullanılabilir bir yem bırakmışsınız ortaya, ?zınısım adnıkraf ninekilhet "Poposunu temizleyemeyenler..." denmişti değil mi vaktiyle, karıştırıyor muyum? Öyle bir şeydi. Hah, sıradaki bölümde de "Daha okuduğu kitabın yazarını bilmiyor, vıy vıy bıy bıy..." diyecekler çıkabilir. Devir çok kötü be çok...

    YanıtlaSil
  2. Yüzdeyüz Bir Cem Akaş Samimiyeti. Her Yazara Nasip Olmaz.
    CBellican

    YanıtlaSil
  3. Ben gerisinde baris bicakci'nin bir kac kitabini daha okudugunuzu ve yazinin burdan devam ettigini hayal ettim:"sonra bicakci'nin (baris olaninin) bir sure yere paralel gittikten sonra ve aramizdaki en kisa mesafe adli kitaplarini okudum ve..."

    YanıtlaSil

adınızın görünmesini istiyorsanız ama google hesabınız yoksa lütfen yorumunuzun sonuna adınızı ekleyin.